Mijn remmen

Onderhoud uw remmen met TotalEnergies Quartz Auto Services

Pieds sur les freins d'un véhicule

Om uw remmen altijd in de best mogelijke staat te houden, moet u een aantal zaken in het oog houden. De garages van het TOTAL Auto Care-netwerk kunnen u adviseren en u een prijsofferte geven voor het vervangen van uw remmen. Om uw veiligheid te verzekeren moeten de remmen van uw voertuig altijd in perfecte staat zijn. Maar eerst moet u weten waarover het gaat.

Remschijven en remblokjes, wat is het verschil?

De remmen van een auto bestaan uit twee onderdelen:

  • de remschijven: ze worden geplaatst op de wielnaaf en zorgen ervoor dat het voertuig kan afremmen door ze te klemmen tussen de remblokjes;
  • de remblokjes: bestaan uit een stalen sokkel en een laag in glasvezel, koolstof, kevlar of keramiek. Bij elke remstoot omklemmen ze de remschijven waardoor het voertuig vertraagt.

 

De prijzen van deze onderdelen en hun slijtagegevoeligheid verschillen. De duurdere schijven slijten veel trager dan de remblokjes.

Disques de frein
Remschijven
Plaquettes de frein
Remblokjes

Wanneer moeten de remmen vervangen worden?

De remblokjes slijten sneller en moeten dus vaker vervangen worden. Volgens schattingen moet dat om de 20.000 tot 40.000 km vooraan en om de 70.000 km achteraan gebeuren. Indien u blijft rijden met versleten remblokjes kunt u de (veel duurdere) remschijven beschadigen.

Sommige voertuigen zijn uitgerust met een sensor en een verklikkerlichtje op het dashboard. Zo kunt u te grote slijtage van de remblokjes vermijden.

De remschijven moeten om de 80.000 km vervangen worden. Toch is een controle om de 30.000 km aangewezen, bijvoorbeeld tijdens het onderhoud . Bij abnormale slijtage kan vroegere vervanging nodig zijn:

  • gekraste schijven;
  • matte schijven;
  • gebarsten schijven;
  • gebroken schijven.

Vertrouw op de garages van het TotalEnergies Quartz Auto Services-netwerk voor uw remmen

Voor uw remmen, maar ook voor uw batterij , uw banden of uw uitlaat , stelt TotalEnergies Quartz Auto Services in het hele land de expertise van professionals tot uw beschikking

Wenst u een prijsofferte voor het vervangen van uw remmen? Aarzel niet en neem contact op met één van de partnergarages van TotalEnergies Quartz Auto Services via ons platform