Mijn airco

Een top-airco dankzij TotalEnergies Quartz Auto Services

Klimaatregeling is niet langer voorbehouden aan het topsegment. De meeste wagens beschikken vandaag over een airco. U moet wel een aantal zaken in het oog houden om de goede werking te behouden. TotalEnergies Quartz Auto Services kan u online snel een prijsofferte aanbieden via de partnergarages indien u problemen ondervindt.

In een auto gebruikt men een airco om de wagen in de zomer koel te houden, maar ook in de winter om de ramen sneller ijsvrij te maken. Maar hoe werkt een airco en hoe houdt u deze in topconditie?

Air conditionné

Hoe werkt airco?

Airconditioning werkt volgens hetzelfde principe als een koelkast. De koelvloeistof wordt in een gasvormige toestand gebracht en koelt de buitenlucht die via inlaten naar binnen wordt gebracht.

Wanneer moet een airco herladen worden?

De koelvloeistof moet af en toe vervangen worden. Aangezien de klimaatregeling niet onafgebroken werkt volstaat meestal een vervanging na drie jaar. Bij een lek in het koelsysteem moet uw airco soms sneller herladen worden.

Moet u het aircosysteem onderhouden?

Naast een occasionele herlaadbeurt, is een regelmatige controle van uw airco in een professionele garage heel belangrijk. Zo vermijdt u soms grote herstellingskosten. Twee belangrijke onderdelen kunnen nagekeken of vervangen worden:

    • Controle van de leidingen en reiniging met antibacterieel middel;
    • Vervanging van de cabinefilter.

 

Het is sterk aanbevolen een dergelijk onderhoud uit te voeren voor de zomer, vooral wanneer u op reis vertrekt naar een warme bestemming. Er gelden trouwens vaak promoties tijdens die periode van het jaar.

De airco-diensten van TotalEnergies Quartz Auto Services

Wat uw mechanisch probleem ook is, TotalEnergies Quartz Auto Services kan u snel helpen dankzij zijn ruim netwerk van partnergarages. Op ons platform vindt u snel een garage in uw buurt en kunt u een prijsofferte aanvragen voor een tussenkomst met het aircosysteem van uw voertuig. Aarzel niet, ga naar het TotalEnergies Quartz Auto Services-onlineplatform en profiteer van de professionele service.