Onderhoud

Onderhoud uw wagen

Mijn onderhoud

Onze tips voor het onderhoud van uw wagen

Een auto onderhouden is geen nattevingerwerk. Op welke garage doet u een beroep? Laat u het onderhoud uitvoeren voor of na de technische controle? Hoeveel kost een onderhoud? TotalEnergies Quartz Auto Services wijst u de weg!

In de levensloop van uw wagen is het onderhoud noodzakelijk om deze voor langere tijd in goede staat te houden. Het komt er dus op aan de juiste keuzes te maken.

Waarvoor dient het onderhouden van uw auto?

Het onderhoud van een auto is nodig om versleten onderdelen en vervuilde vloeistoffen in de verschillende leidingen te vervangen.

Sommige filters, remblokjes en remschijven , en ook de motorolie moeten regelmatig vernieuwd worden tijdens een zogenaamd ‘klein onderhoud’. Bij een ‘groot onderhoud’ worden ook andere onderdelen nagekeken en/of vervangen:

    • klein onderhoud om de 15.000 km of jaarlijks: controleren en eventueel vervangen van remmen en motorolie, nakijken niveau koelvloeistof, nakijken batterij en indien nodig vervangen van oliefilter;
    • groot onderhoud om de 30.000 km: bovenop de controles van het klein onderhoud ook het vervangen van lucht- en pollenfilters en de bougies (voor benzinewagens), het nazien van de uitlaat, de ophanging en de banden .

 

Deze procedures helpen u om de levensduur van uw auto maximaal te verlengen.

Wanneer laat u een onderhoud uitvoeren? Voor de technische controle!

De meeste constructeurs stellen een exacte kilometerstand voorop, zodat u weet wanneer het tijd is voor een onderhoud van uw auto, maar het is ook aangewezen om dit te koppelen aan de data van uw technische controle.

De professionals in de meeste garages kunnen namelijk de elementen nakijken die bij de keuring gecontroleerd worden. Zo vermijdt u dat uw auto afgekeurd wordt en dat u de nodige herstellingen moet laten uitvoeren in een garage om vervolgens een nieuwe afspraak te maken met de technische controle.

Laat uw onderhoud uitvoeren in een TotalEnergies Quartz Auto Services-partnergarage en geniet van gratis pechbijstand.

Via een netwerk van partnergarages over heel het land voert TotalEnergies Quartz Auto Services het onderhoud van uw auto uit met de vereiste professionaliteit.

Wij onderhouden uw wagen en maken gebruik van hoogkwalitatieve producten:

    • onderhouds- en reinigingsproducten;
    • professionele smeermiddelen voor voertuigen ;
    • enz.

 

Bovenop deze producten biedt TotalEnergies Quartz Auto Services u ook de mogelijkheid om te genieten van één jaar lang gratis pechbijstand indien u een groot onderhoud laat uitvoeren in één van onze garages.

Schrijf u in op ons platform om een afspraak te maken met een garage in uw buurt.