Mijn banden

Verzorg de banden van uw auto dankzij TotalEnergies Quartz Auto Services

Uw banden bepalen in grote mate het rijgedrag van uw voertuig. Dankzij TotalEnergies Quartz Auto Services ontdekt u hoe u uw banden altijd in goede staat houdt in functie van het seizoen. U kunt bij ons online een prijsofferte aanvragen voor uw banden.

Om uw veiligheid te verzekeren is een regelmatig nazicht van uw banden en hun eventuele vervanging van doorslaggevend belang. De banden van uw wagen vormen het enige contactpunt tussen uw auto en de weg. Hun belang mag dus niet onderschat worden.

Entretien des pneus

Hoe weet ik of mijn banden nog in goede staat verkeren?

Het is nuttig regelmatig uw banden te controleren om de wegligging van uw voertuig te verzekeren. Maar hoe weet u of ze in goede staat zijn? Heel eenvoudig : de staat van een band kan u aflezen aan de strepen die verschijnen of aan de groeven. In België moet de profieldiepte minstens 1,6 mm bedragen.

Om na te gaan of uw banden nog steeds voldoen aan de wettelijke vereisten, plaatsen de fabrikanten slijtageblokjes in de grootste groeven. Wanneer het rubber van uw band de hoogte van het slijtageblokje bereikt dient u deze te vervangen. In de garage of de handel zijn er hulpmiddelen beschikbaar om de precieze profieldiepte van uw banden te meten.

Let op, sommige banden hebben verschillende slijtageblokjes voor de zomer en voor de winter. In de winter moet de profieldiepte groter zijn.

Vérifier la sculpture des pneus

Wanneer moet ik kiezen voor winterbanden?

U moet uw banden niet alleen vervangen indien ze versleten zijn. Wanneer de temperatuur tot onder de 7°C daalt, is de wegligging van de banden niet langer optimaal. Dan laat u beter winterbanden monteren.

Banden worden namelijk harder bij koud weer en verliezen dan hun grip op de weg. Winterbanden blijven hun optimale grip behouden. Zo bent u zeker van:

    • een totale beheersing van het voertuig;
    • meer veiligheid in de bochten;
    • een kortere remafstand;
    • minder risico op aquaplaning.

Verkrijg online een prijsofferte voor uw banden dankzij het TotalEnergies Quartz Auto Services-platform

Met TotalEnergies Quartz Auto Services beschikt u snel over een prijsofferte van één van onze partnergarages. U hoeft zich enkel in te schrijven op ons TotalEnergies Quartz Auto Services-platform en een garage in uw buurt te kiezen.

Bovendien biedt TotalEnergies Quartz Auto Services u ook de mogelijkheid om te genieten van één jaar lang gratis pechbijstand , bijvoorbeeld bij een lekke band, indien u een groot onderhoud laat uitvoeren in één van onze garages.

Schrijf u in op ons platform om te profiteren van onze verschillende diensten.